4. maj 1864: Agnes Gads dagbog: Ifølge avisen er der stadig håb for fredskonferencen i London


Ved Gauerslund

Beboerne på Gaurslund præstegård bliver for en gangs skyld ikke hundset med af de indkvarterede tyskere. Sjovt nok virker agnes en lille smule skuffet. Angående krigens gang sætter Agnes sin lid til den endnu bestående fredskonference i London.

Fra Agnes Gads dagbog 4. maj 1864:

Ifølge Vejle Avis skal Konferrencen endnu være i fuld Bestaaen! Iøvrigt hviler endnu en dyb Hemmelighedsfuldhed over Alt. Den Hauptmann, her ligger, skal hedde Hummel og lader til at være en overordentlig net Mand. De to andre Officere ere meget ungdommelige og sloges idag i Gaarden med “Donhammere” som Drenge.

Endnu vide vi ikke engang, om Als er rømmet el. ej? Forunderlige Tid!a

Vores nuværende Indkvartering mærke vi iøvrigt saare Lidet til. Tjenerne koge og lave Alting selv, finde selv de nødvendige Ting i Kjøkkenet og ignorere aldeles vor Tilværelse. Vi nyde omtrent samme Opmærksomhed af dem, som vi værdige de smaa Hunde! Man træder ikke paa os; men har ej heller Brug for os!
Vi vare et Øjeblik nede paa Møllen; Mølleren laa, men er dog lidt bedre. Md. Madsen gaaer og hiver, jeg har ret ondt af Stine. Heller ikke der, havde de hørt det mindste Nyt!

Aften: Nu vil Rygtet vide, at Tydskerne skulle rykke ud paa Søndag! Men Gud véed, hvad der skulde bevæge dem dertil allerede. Nu ligge de jo lunt og godt og blive vist for det Første! Andre Rygter have meget travlt med en stor Flaade, man fra Fredericias Volde og andre høje Punkter skal have i Sigte. Men i sidste Krig saaes ogsaa den russiske Flaade ligge for Snoghøj, den, som aldrig kom!

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. Hendes dagbog bringes på 1864live i samarbejde med Børkop Lokalarkiv, hvor dagbogen ligger, og danmarkshistorien.dk, der udgiver dagbogen samlet på nettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: