7. maj 1864: Nyt fra London: Danmark opgiver at opretholde blokaden


Konsejlspræsident D. G. Monrad er tilbage i København og det lykkes ham til en vis grad at lægge en dæmper på stemningen.

Konsejlspræsident D. G. Monrad accepterer, at den danske blokade skal ophæves ved en våbenstilstand. Grunden er, at det ellers kan frygtes at Londonkonferencen sprænges inden den kommer rigtigt i gang.

Londonkonferencen er i gang, og det vigtigste emne her i de første uger er at få etableret en våbenstilstand så de egentlige fredsforhandlinger kan begynde. Danmark har fra starten fastholdt, at man vil have lov at opretholde blokaden af de tyske havne, hvis Østrig og Preussen vil fortsætte deres besættelse af Jylland. I begyndelsen bakkede England op om de danske synspunkter, men efterfølgende begyndte støtten at fordampe. På det seneste møde den 4. maj afviste de tyske magter at Danmark skulle have lov til at opretholde blokaden under en våbenstilstand, og efter mødet lagde også englænderne pres på den danske delegation for at den skulle trække dette krav tilbage.

Som følge af presset har den danske delegation måtte skrive til regeringen i København og bede om lov til at gå ind på våbenstilstand uden opretholdelse af blokaden. Og i dag har et statsråd besluttet at gå ind på ønsket for at undgå at konferencen sprænges. Konsejlspræsident Monrad instruerer derfor i dag delegationen om, at den kan acceptere en våbenstilstand uden opretholdelse af blokaden. Der er derfor grund til at tro, at en våbenstilstand kan aftales på næste officielle møde som er den 9. maj.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: