10. maj 1864: I går blev der i London aftalt våbenstilstand med effekt fra 12. maj. Danmark har måtte opgive blokaden


krieger

Den danske delegation i London, som blandt andet tæller A. F. Krieger, har nu indgået en våbenstilstandsaftale med tyskerne.

Samme dag som Danmark kunne trække sig sejrrigt ud af slaget ved Helgoland, blev der truffet nærmere aftale om våbenstilstand i London.

På gårsdagens møde under Londonkonferencen blev der som ventet, truffet aftale om en våbenstilstand. Aftalens hovedessens er, at den militære stilling bevares, og at tyskerne altså fortsat vil holde store dele af Jylland besat. Danskerne skal under våbenstilstanden ophæve blokaden af de tyske havne, mens tyskerne til gengæld stopper tvangsudskrivningerne af forsyninger til besættelseshæren i Jylland. Aftalen løber i fire uger fra den 12. maj. De østrigsk-preussiske forhandlere havde ønsket en længere aftale, da de mener tiden arbejder for dem og enhver forlængelse af den nuværende stilling er en fordel. En anden grund er også, at sommerhalvåret er mest gunstig for den danske blokade, og at våbenstilstand i denne periode derfor er en fordel.

Efter at have været i gang i tre uger er Londonkonferencen nået så langt som til en våbenstilstand. Nu følger så de meget vigtige forhandlinger…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: