19. maj 1864: Danmark og England drøfter uformelt, hvordan en delingsplan kan se ud


Den engelske udenrigsminister og den danske delegation ved Londonkonferencen diskuterer delingsplaner. Og var det kun de to parter der skulle blive enige, ser det ud til at man nok kunne finde en løsning.

Den engelske udenrigsminister og den danske delegation ved Londonkonferencen diskuterer delingsplaner. Og var det kun de to parter der skulle blive enige, ser det ud til at man nok kunne finde en løsning.

På Londonkonferencens møde d. 17. maj blev en deling af Slesvig ikke åbent diskuteret, men det er den løsning mange af de implicerede nu begynder at se som den eneste, der kan accepteres på både dansk og tysk side. Spørgsmålet er dog så selvfølgelig, hvor delingslinjen skal være …

I går den 18. maj skrev den danske delegation til regeringen i København og bad om at få beføjelser til at kunne slå hurtigt til, hvis den rette delingsplan blev præsenteret. Der er endnu ikke svar fra København, men den danske delegation mødes i dag med den engelske udenrigsminister Lord Russell for uofficielt at drøfte mulige delingsplaner. Det står klart i forhandlingerne, at et evt. delingsforslag skal komme fra England og ikke fra Danmark, da et officielt forslag fra dansk side vil betyde at man derved opgiver de garantier man har ifølge Londontraktaten. Lord Russell nævner Slesvig-Husum som en mulig delingslinje i et senere engelsk forslag på konferencen. Heroverfor anfører den danske delegation, at Danmark bør have mere for at opgive Londontraktatens garantier. Den danske delegation nævner en delingslinje Slesvig-Frederiksstad som en mulighed. Men denne skal kombineres med garantier for, at de tyske magter ikke må etablere flådehavne ud mod Østersøen i det afståede område. Det skal også stadfæstes, at de tyske magter herefter ingen krav har over for de områder, Danmark beholder.

Det er altså det danske “forslag” til indholdet i det engelske “forslag”, selvom delegationen også understreger, at den ikke kan garantere den danske regerings holding til et sådant forslag. Men delegationen vil selvfølgelig informere København om drøftelserne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: