2. jun. 1864: Agnes Gads dagbog: update fra den sidste uge – bryllupper og begravelse


Ved Gauerslund

Den sidste uges tid har stået i mærkedagenes tegn. To bryllupper og en begravelse.

Fra Agnes Gads dagbog 2. juni 1864:

En Uge er gaaet, jeg kan ej nedskrive hvorledes. Onsdag Morgen d. 25 indpakkede og afsendte vi vore Brudegaver og Havens, og Venners, Blomster til vor kjære gl. Sophie Petersen’s Brudefest. Torsdag Morgen tog Sofie til Pjedsted og blev hos vore dyrebare Venner der til iaftes.

Den 27. var Sophie Petersen’s og Hans Ølgaard’s Bryllup. Vi drak Chocolade, læste Bryllupspsalmerne, Sofie’s lille Sang, og hendes Digt til Sophie Petersen 1857. Saa skrev jeg til Dagens Slutning et lille Brev til Fru Øllgaard. Gud velsigne hendes Fremtid!

Om Lørdagen hentede jeg i Vejle vor Elisa. Paa Begravelsesdagen i Pjedsted var jeg hos de Kjære der; dog kom jeg ikke med dem i Kirken. Vil Gud, haaber jeg nu idag at tage derover og blive nogle Dage hos dem. Gud lægge sin Naade til. Igaar sendte Fru Schjerning med et Brev til Sofie, som jeg i Dennes Fraværelse besvarede, sin lille røde Vogn herover, som en Gave til Sofie og mig. O, hvor det overvældede mit Hjerte.

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. Hendes dagbog bringes på 1864live i samarbejde med Børkop Lokalarkiv, hvor dagbogen ligger, og danmarkshistorien.dk, der udgiver dagbogen samlet på nettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: