25. jun. 1864: Agnes Gads dagbog: Meldingerne fra London går på, at krigen genoptages


Ved Gauerslund

Der er nyt fra London. Og meldingerne er ikke opløftende. Det siges, at fjendtlighederne kan forventes genoptaget inden længe.

Fra Agnes Gads dagbog 25. juni 1864:

Den nye Indkvartering bestaaer ogsaa af Gemsejægere. Vi have faaet en Oberstlieutnant med et Par lynende øjne, som séer noget grimmig ud; men maaské er han ikke saa slem endda. Bataillonen drog hertil med klingende Spil idag. O, hvor det skurrede i mine Ører; vi ere Alle saa beklemte, saa spændte paa, hvad der idag er foregaaet paa Konferrencen i London. Uh, imorgen! En Oberlieutinant, som anmeldte Kvartér, laa her inat og var iformiddags en Vesit inde. Han var en Italiéner, skøndt ganske blond, og lod til at være et net og meget beskedent Menneske. Da vi saaledes ikke havde nogen anden Stue, at byde ham til at spise i end Dagligstuen, foretrak han, for ikke at genere, at spise i Folkestuen. Imorges KIk. 6 droge de Andre bort og ved Middagstid kom de Nye.

Aften: Telegram til Vejle!
“Kjøbenhavn, d. 24. Juni, Klokn. 8,20 Minut: Igaar lovede Russell i Overhuset og Palmerston i Underhuset, at give Oplysninger paa Mandag om Konferrencen; de beklagede, at Fjendtlighederne sandsynligvis vilde begynde igjen. “B. Td.” siger iaften: Konferencen maa saaledes ansées for endt; sidste Møde altsaa Lørdag.” De fjendtlige Tropper drages nok stærkt sammen ved Snoghøj og Omegn. Her i Gaarden vrimler det med Husar-Ordonantser, den ene kommer med Depecher efter den anden!

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. Hendes dagbog bringes på 1864live i samarbejde med Børkop Lokalarkiv, hvor dagbogen ligger, og danmarkshistorien.dk, der udgiver dagbogen samlet på nettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: