29. jul. 1864: Agnes Gads dagbog: Agnes modtager dårligt nyt udefra – og efter lang tids isolation fra omverdenen er det helt skræmmende at høre nyt!


Ved Gauerslund

Fra Agnes Gads dagbog 29. juli 1864:

Tante Jane blev inat vækket af en af Tjenerne, der forlangte Lagener til en Hestedoktor, der var bleven hentet til Hauptmannens smukke hvide Hest, den der altid spiser Sukker af Munden paa ham, og som til hans store Sorg er syg. Tante gjorde først Indvendinger, men saa kom Feldtweblen selv, og hun maatte op paa Loftet efter Lagnerne, saa nødigt hun vilde.

Imorges modtoge vi til vor store Glæde Brev fra Sophie Øllgaard. Det var en mageløs Overraskelse, om det end indeholdt et Par vemodige Efterretninger. Marius og Emilie have mistet deres lille Christiane; og Inger Marie Selmer, om hvem jeg har hørt saa meget og udélt godt, den stakkels Pige er bleven sindsyg. O, ja, mange, mange Ting ere jo skéte medens vi have været afspærrede, man er næsten ængstelig ved atter at træde i Forbindelse med Verden.

Den kjære Sophie Jacobsen er her idag; de Andre fik hende med hjem i “den røde Vogn”, da de kjørte Frits paaveje imorges.

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. Hendes dagbog bringes på 1864live i samarbejde med Børkop Lokalarkiv, hvor dagbogen ligger, og danmarkshistorien.dk, der udgiver dagbogen samlet på nettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: