9. aug. 1864: Agnes Gads dagbog: De danske fanger kan vende hjem.


Ved Gauerslund

Endelig lidt gode nyheder. Det lader til, at de tilfangetagede danske soldater kan vende hjem inden for den nærmeste fremtid. Men ellers beklager Agnes sig stadig over, at meget lidt vides med sikkerhed om fremtiden.

Fra Agnes Gads dagbog 9. august 1864:

Det siges for vist, at de danske Fangne kunne ventes hjem en af disse Dage. Efter Forlydende skulde de allerede have tiltraadt Hjemrejsen. Kun de højere Officere ere undtagne. Iøvrigt hører man slet Intet og er færdig at blive gal af Spænding. Enkelte af vore hjempermiterede Soldater (Man siger, at der er hjempermiteret 3 Aars Mandskab) have stjaalet sig over Vandet, fra Fyen til Bjerreherred; men de lade ingen Nyheder til at have bragt med hjem. Rigtignok cirkulerer et stygt Rygte om Oprør i Kjøbenhavn; men jeg er overbevist om, at det er Opspind af vore Fjender, der jo ingen større Interesse have, end at sætte Splid imellem de faa tilbageværende Danske, der endnu tør vedkjende dem dette Navn. En sand Ulykke er det, at vi ikke have éen Mand i Landet, om hvem Alle med ubetinget Tillid kunne samles.

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. Hendes dagbog bringes på 1864live i samarbejde med Børkop Lokalarkiv, hvor dagbogen ligger, og danmarkshistorien.dk, der udgiver dagbogen samlet på nettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: