25. okt. 1864: Bismarck svarer på Bluhmes appel ift. besættelsen af Jylland: Han ser ingen grund til at tage sagen op, da fredsaftalen alligevel snart burde være på plads


Otto von Bismarck afviser i dag C.A. Bluhmes appel om at vise den jyske befolkning barmhjertighed og fjerne nogle af besættelsesanordningerne for Jylland. Bismarck ser ingen grund til at foretage sig noget i sagen, fordi en endelig fredsaftale forhåbentlig snart er på plads.

Otto von Bismarck affejer i dag C.A. Bluhmes appel om at vise den jyske befolkning barmhjertighed og fjerne nogle af besættelsesanordningerne for Jylland. Bismarck ser ingen grund til at foretage sig noget i sagen, fordi en endelig fredsaftale forhåbentlig snart er på plads.

Det preussiske militærstyre har indført en række foranstaltninger i forbindelse med besættelsen af Jylland, som går hårdt ud over befolkningen og landområdets ressourcer. Derfor har den danske konseilspræsident, Bluhme, henvendt sig direkte til både Bismarck og Østrigs udenrigsminister, Rechberg, om bedre vilkår for den jyske befolkning. Samtidigt har man fra dansk side ligeledes bedt de europæiske stormagter om støtte. Ingen af delene ser dog ud til at give noget resultat. I dag har Bismarck svaret afvisende på den danske appel.

Den 7. okt. opfordrede Bluhme Preussen og Østrig til at vise den jyske befolkning barmhjertighed. Først i dag har Bismarck svaret den danske regering, mens Østrig i mellemtiden har ikke har villet tage noget ansvar. Svaret fra Bismarck er dog skuffende men ikke videre overraskende. Han beklager, at et ophold i Biarritz, i Sydvestfrankrig, og forskellige uforudsete forsinkelser har forhindret ham i at drøfte besættelsen af Jylland med den preussiske konge. Bismarck ser dog ingen grund til at foretage sig noget i sagen, da man jo forhåbentligt snart kan færdiggøre den endelige fredsaftale.

Preussen har altså ikke til hensigt at dæmpe presset på Jylland, snarere tværtimod. Fra preussisk side har man faktisk forberedt endnu flere anordninger for den jyske besættelse, som træder i kraft den 1. november, bl.a. nedlæggelsen af det danske postvæsen i Jylland og forbud mod at udføre korn og slagtekvæg fra landsdelen. Preussen vil med andre ord fortsætte med at presse den danske regering igennem besættelsen af Jylland, indtil Danmark helt officielt har indgået fredsaftalen på Preussens betingelser.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: